Wie zijn wij

popkoor remix 180701

 

Welkom op de website van Popkoor Remix!

Popkoor Remix bestaat al sinds 1998 en telt momenteel ruim zestig gedreven amateurzangers en -zangeressen, die werken aan een zeer gevarieerd repertoire van popsongs. Geraffineerde koorarrangementen, met begeleiding van piano, vormen de basis ingrediënten voor een optreden van ons koor. Popkoor Remix is een gezellige, open vereniging met veel actieve leden. Op deze website vind je alle informatie. Voor vrouwen hebben wij op dit moment een wachtlijst. Wil je daar op geplaatst worden? Stuur dan een mailtje via ons contactformulier. Nog VIER mannen erbij, dan kunnen er weer vrouwen aangenomen worden!

Popkoor Remix zoekt mannen

Korenfestival Medemblik 2018

Popkoor Remix

 

Zondag 9 juni 2018 togen we met de bus naar Medemblik om daar de beker te verdedigen die we vorig jaar gewonnen hadden.
In het totaal stonden er vier optredens op de planning waarvan de tweede voor een jury was. Dat is altijd weer spannend maar we hadden er hard voor geoefend. Na dit optreden werden we bijna de hemel in geprezen en kregen we het advies om onze naam te veranderen in TOPkoor Remix. Zang, wisselwerking met de dirigent en ook de choreo, alles was in orde.


Dirigent David

Het was gezellig druk in Medemblik, er traden 13 koren op uit verschillende delen van het land. Het publiek was enthousiast, er werd ruim geapplaudisseerd. Onze volgende optredens waren in ontspannen sfeer.
De spanning kwam terug toen alle koren weer bij elkaar kwamen in het hofje waar de jury zich had beraden.
Daar werd eerst onze eigen David uitgeroepen tot beste dirigent van het festival. Er was zelfs een TIEN gevallen toen men hem beoordeelde! Terecht natuurlijk.
Daarna ging men over  met het benoemen van de derde plaats: Popkoor 4 You uit Kampen viel de eer.
Tweede plaats: Popkoor Prestige uit Hoorn.
En op de eerste plaats werd Remix uit Almere genoemd!! Waarna een oorverdovend gejuich door Medemblik klonk! We brachten de wisselbeker die ochtend mee en hij ging linea recta terug naar Almere!!
Feest dus.
En dit wordt vervolgd in 2019. De wisselbeker!

Vermeldingen in de pers:

Noord Hollands Dagblad:

Korenfestival Medemblik: Alle dertien goed

Medemblik Actueel: Popkoor Remix wederom grote winnaar van het Korenfestival 2018!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Korenfestival Medemblik 2017

Korenfestival Medemblik 2017Popkoor Remix heeft zondag 11 juni het korenfestival in Medemblik gewonnen! 13 koren deden mee aan dit gezellige festival in het centrum van Medemblik. Feedback van de jury was lovend, daar waren we uiteraard erg blij mee. We hebben ook genoten van de optredens van de andere koren, kortom een geslaagde dag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Almere Haven Festival 2016

Almere Haven Festival

 

Popkoor Remix heeft zondag 4 september twee spetterende optredens mogen verzorgen op het Almere Haven Festival. Het weer leek ons tegen te zitten, maar de zon scheen op het moment dat we startten! We hebben een mix gebracht van nieuwe popsongs en enkele retro-songs. Leuk dat er veel bekende gezichten in het publiek zaten om te genieten van het koor.

Helaas was dit optreden meteen ook het laatste van Hans, onze pianist. Hij gaat ons verlaten om een goede reden: Hij gaat een wereldreis maken. Hans, bedankt en maak er een mooie reis van!

 

Afscheid Pianist Hans

Afscheid bestuursleden

afscheidbestuursleden2016 01Popkoor Remix heeft afscheid genomen van de volgende bestuursleden: Jantien, Luc en Inge.
De dames stoppen ook met zingen, Luc blijft wel onderdeel vormen van ons koor.
Jantien en Luc zijn leden van het eerste uur en Inge was lid sinds 2008.
In september 2010 stopte het toenmalige bestuur, net als de dirigent en pianist Reinard en Orjan.

Remix stond op losse schroeven. De volledige organisatiecommissie, Jantien, Luc, Inge en Marianne hebben de plek van het bestuur ingenomen.
Daarmee hebben zij het voortbestaan van Remix gestalte gegeven.

De gewoonte, die de toenmalige organisatiecommissie al had heeft het bestuur overgenomen: Gezamenlijk eten, voordat de repetitie op dinsdag start. Efficiënt en gezellig! Deze traditie zal door het huidige bestuur zeker in ere gehouden worden!

Wij zullen ons Jantien vooral blijven herinneren door haar uitgesproken mening over het repertoire van Remix. Geen nummers van ééndagsvliegen, maar nummers van artiesten die hun sporen in de muziek verdiend hebben.

Luc kennen wij vooral als de sparringspartner van Jantien. Samen hebben zij heel wat besproken.

afscheidbestuursleden2016 02Inge zal ook niet gauw vergeten worden. Telkens als wij de site bezoeken zullen wij haar tegenkomen. Haar man Marc heeft in 2013 heel veel tijd gestoken in het migreren van onze nieuwe website. Hier zijn wij hem heel dankbaar voor! Natuurlijk met Inge aan zijn zijde, zij bleek zelf ook IT skills te hebben! Zij was dan ook webmaster, onder begeleiding van Marc natuurlijk.

Nogmaals bedankt en we zien elkaar!